Direct naar:
ehakifidafm

Maak kennis met onze dienstverlening

Bent u op zoek naar een full-service financieel adviesburo met een persoonlijke aanpak, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Hoewel de titel assurantiekantoor anders doet vermoeden, kunnen wij u adviseren en helpen met al uw verzekeringen, financiële vraagstukken en bankzaken. Zelfs uw belastingaangifte vullen wij voor u in. Raak overtuigd van de voordelen van één contactpersoon voor al uw financiële zaken.

Assurantiekantoor H. Nijhuis

Bentelosestraat 10
7496 PG Hengevelde
Telefoon: 0547-333372
info@assurantiekantoornijhuis.nl

Home | Nieuws | Betaalbare Arbeidsongeschiktheidsverzekering:
Betaalbare Arbeidsongeschiktheidsverzekering:

Ook zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) met gezondheidsproblemen kunnen binnenkort een betaalbare arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten. Dat stelt het Verbond van Verzekeraars op basis van aanbevelingen die het heeft gedaan aan minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken).

Volgens De Volkskrant baseert de branchevereniging de aanbevelingen op eigen onderzoek. Hieruit blijkt dat meer dan de helft (53 procent) van de zzp'ers niet voor het risico van arbeidsongeschiktheid verzekerd is, sinds ze in 2004 zelf voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering moeten zorgen. Velen zien daar van af omdat de premie te hoog is, of omdat ze denken weinig risico te lopen.

Belangenverenigingen, bonden en Kamerleden maken zich echter grote zorgen over de risico's die zzp'ers lopen. Bovendien vrezen ze dat zzp'ers met gezondheidsproblemen zich onmogelijk kunnen verzekeren omdat ze vanwege de risico's door verzekeraars worden geweigerd. Als dat gebeurt, komen ze in een speciale vangnetverzekering met zeer hoge premies terecht.

Zeer laag
Volgens het Verbond van Verzekeraars valt het aantal zzp'ers dat terechtkomt in een vangnetverzekering echter zeer laag uit. Zo heeft slechts één van 506 door de branchevereniging ondervraagde zzp'ers verklaard vanwege gezondheidsproblemen te zijn geweigerd door een verzekeraar.

Omdat er zo weinig problemen zijn bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering, wil het Verbond van Verzekeraars de vangnetverzekering verbeteren. 'Op die manier kunnen alle zelfstandige ondernemers een betaalbare verzekering afsluiten, maar zijn ze er niet toe gedwongen', aldus Richard Weurding van het Verbond van Verzekeraars.

Reacties
Minister Van der Hoeven laat in een eerste reactie weten blij te zijn dat nu alle zelfstandige ondernemers een betaalbare arbeidsongeschiktheidsverzekering kunnen afsluiten.

 

(bron: www.zibb.nl)