Direct naar:
ehakifidafm

Maak kennis met onze dienstverlening

Bent u op zoek naar een full-service financieel adviesburo met een persoonlijke aanpak, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Hoewel de titel assurantiekantoor anders doet vermoeden, kunnen wij u adviseren en helpen met al uw verzekeringen, financiële vraagstukken en bankzaken. Zelfs uw belastingaangifte vullen wij voor u in. Raak overtuigd van de voordelen van één contactpersoon voor al uw financiële zaken.

Assurantiekantoor H. Nijhuis

Bentelosestraat 10
7496 PG Hengevelde
Telefoon: 0547-333372
info@assurantiekantoornijhuis.nl

Home | Nieuws | Delta Lloyd ontwikkelt risicoscan voor MKB
Delta Lloyd ontwikkelt risicoscan voor MKB

Uit een eind vorig jaar in opdracht van Delta Lloyd gehouden onderzoek naar ontwikkelingen in het MKB, blijkt dat de bedrijven zich grote zorgen maken over de krapte op de arbeidsmarkt. De verzekeraar heeft naar aanleiding hiervan een gratis risicoscan ontwikkeld waarmee MKB-ondernemers de belangrijkste bedrijfsrisico's zelf inzichtelijk kunnen maken.

Dit jaar gaat de aandacht volledig uit naar het personeelsbeleid. Uit het onderzoek blijkt dat bijna de helft van de ondernemers (47 procent) maatregelen gaat treffen om personeel aan te trekken. Ook het vasthouden van werknemers krijgt veel aandacht van het MKB (40 procent). Om goed personeel vast te houden zetten de ondernemers diverse middelen in: een goede werkplek en goed werkmateriaal, opleidingsmogelijkheden en betere arbeidsvoorwaarden dan marktconform. Andere focuspunten voor dit jaar zijn het ziekteverzuim, het scholingsniveau van nieuwe werknemers en een goede werksfeer.

De ondernemers maken zich verder zorgen over administratieve lasten (48 procent), prijsbederf (43 procent) en de onredelijk veeleisende consument (38 procent). Daarentegen hebben de ondernemers echter nauwelijks maatregelen gepland om deze zorgen terug te dringen. Alles wijkt voor het personeelsbeleid.

Speciaal voor MKB-bedrijven heeft Delta Lloyd de online risicoscan ontwikkeld. Daarmee worden breed de risico's van een onderneming in kaart gebracht, zoals risico's op het gebied van aansprakelijkheid, storing en brand, technische risico's, transportrisico's en risico's op het gebied van fraude. De scan resulteert in een rapport voor de ondernemer en is bruikbaar voor vier sectoren: detailhandel, groothandel, horeca en zakelijke dienstverlening. De risicoscan is gratis beschikbaar op http://www.deltalloyd.nl/mkb.